Един по-различен вариант на зелена салата :). Видях я в списание „Меню“ и след като получих разрешение да приготвя салата от спанак, напазарувах продуктите и скоро беше сервирана. Много свежа и интересна на вкус. Малко по-различна е от тази в списанието, но намирам, че е много добра.
Да си призная досега не бях опитвала суров спанак, нито пък рукола. Руколата се оказа с доста силен вкус, усетих нещо наподобяващо ядки, а има дори и лютива нотка, но това не се натрапва в общия вкус на салатата.
Ето продуктите:
около 2 ч. ч. спанак
около 2 ч. ч. рукола
1 ч.ч. грах (използвах консерва)
3 стръка зелен лук
3 стръка пресен чесън
1 краставица
За заливка:
90 мл зехтин
3 с. л. оцет (по рецепта – балсамов, аз ползвах обикновен ябълков)
шарен пипер
1 ч. л. мед
Приготвяне:
Листните зеленчуци се накъсват или нарязват (аз ги нарязах), краставицата се нарязава на кръгове или полукръгове, лука и чесъна се нарязват на ситно, добавя се и граха. Продуктите за заливката се разбъркват добре в отделна купа и след това се поливат приготвените зеленчуци. Може да се добави още сол ако е нужно.
Добър апетит! 🙂
Това ще си го направя 😉
Супер, че те вдъхновява, Жоре :). После ще се радвам да споделиш впечатления 😉
Супер идея!
Ще пробвам тази рецепта!
заповядай на гости при мен.
Може пък да ти хареса и да останеш за дълго в кулата или да я включиш в списъка си.
Успех!
Добре дошла, вещице 🙂
Посетих кулата ти и мисля и за в бъдеще да го правя 🙂
Поздрави 🙂